Поштовий блок із зображенням маяків Херсонщини визнано найкращим у 2020 році

Поштовий блок,маяк,марка,Херсон
«Укрпошта» оголосила результати конкурсу «Найкраща поштова марка України 2020». До списку тріумфаторів потрапив поштовий блок, ілюстрований зображенням маяків, розташованих у Херсонській області.

Користувачам «Укрпошти» пропонували обрати лідерів 2020 року в трьох номінаціях:

«Краща поштова марка України»;
«Кращий поштовий блок України»;
«Кращий марковий аркуш України».

За результатами онлайн-голосування переможцем у номінації «Кращий поштовий блок» стали «Маяки України». До художньої композиції з п’яти маякових комплексів увійшли зображення Станіслав-Аджигольського заднього та Бирючого маяків.

Нагадаємо, у серпні 2020 року було введено в обіг поштовий блок «Краса та велич України. Херсонська область». На папері втілено ілюстративні зображення легендарного Джарилгацького маяка, половецьких баб, милих оленів з біосферного заповідника «Асканія-Нова» та красивої будівлі обласного художнього музею ім. О. О. Шовкуненка. Крім того, потрапила на марку картина відомого херсонського художника Івана Ботька «Черга за хлібом». Після було випущено поштовий блок «Маяки України», ілюстрований зображеннями маяків, розташованих на Херсонщині.

Крім того, восени 2020 року надійшов до відділень спеціальний поштовий штемпель з перевідною датою «Херсон – місто моряків та корабелів, 73003».



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон