Знижку на мільйон отримали винаймачі державної нерухомості на Херсонщині

мільйон, знижка, нерухомість
Знижку на понад мільйон гривень отримали підприємці Херсонщини на платні за оренду державної нерухомості, повідомляє Голос України.

Через карантинні обмеження їхній бізнес "ввійшов у піке", тому 78 орендарів звернулися до регіонального відділення Фонду держмайна України із заявами про надання пільги. І вони її отримали: для когось платню знизили наполовину, а когось звільнили від неї зовсім - звісно, тимчасово.

Утім, надходження до держбюджету вдалося стабілізувати завдяки новим орендарям - їх лише протягом трьох минулих місяців додалося 39, наголошує начальник відділу регіонального відділення ФДМУ Лариса Бігун. Адже після зміни законодавства незалежна оцінка майна перед визначенням ставок орендної плати стала не обов'язковою - в багатьох випадках тепер обмежуються значно нижчою балансовою вартістю.

Тож можливість винайняти приміщення дешево приваблює комерсантів навіть у кризу, і вони за них навіть конкурують. Свіжий приклад: на відкритому аукціоні вартість оренди частини занедбаного приміщення площею всього 46,6 кв. м, але в мальовничому затоні на березі Дніпра, зросла у 28,3 раза! Тепер переможець торгів облаштовує там кафе і сподівається за літо відбити свої витрати.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон