Залишилися без змін, або знизилися середні роздрібні ціни по області (від 0,2 % до 24,4 %) по 10 видам продовольчих товарів: крупи гречані, молоко жирн. 2,5%, сало, хліб з борошна пшеничного I ґатунку, хліб житній, житньо-пшеничний, сметану жирн.15-20%, масло вершкове 72-73 %, яловичину, свинину, яйця курячі І-ІІ гат.
Станом на 11 лютого 2014 року відбулося зниження вартості набору основних овочів по Херсонській області на 0,11 грн. (до 17,30 грн.), що становить 0,7%.
Особливої уваги потребує цукор, у зв'язку з відсутністю його виробництва в області, потреба у завезенні якого становить 45,2 тис. тонн. Доречі, Облспоживспілка здійснює закупівлю та реалізацію продукції на Херсонщині, співпрацює з західними регіонами в напрямку закупівлі та обміну продукцією з метою забезпечення області товарами, які не виробляються в регіоні.
На Херсонщині сучасний стан ринку сільськогосподарської продукції та продовольства характеризується стрімким формуванням ринкової схеми просування продукції від виробника до споживача, щоб забезпечити скорочення втрат сільськогосподарської продукції, підвищити її якість, та сприяти формуванню ринкових цін.
Соломія Кваско
P.S. По матеріалам НДІ «Украгропромпродуктивність»