Представники Херсонщини взяли участь у І Туристичному форумі Приазов'я

форум, туризм, приазов'я
У четвер, 10 грудня, відбулася важлива туристична подія Східної України — І Туристичний форум Приазов’я. У зв’язку з карантинними обмеженнями, впровадженими через загрозу поширення коронавірусної інфекції COVID-19 форум відбувся у режимі онлайн.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Богданович. Він розповів присутнім про конкурентні переваги області як туристичного регіону та перші підсумки туристичного сезону 2020.

Від Генічеська на Форумі виступали Войцеховський Олексій, засновник туристичного порталу НА МОРЕ і власник екскурсійного агентства, а також Сергій Шентябін, підприємець, голова Асоціації гостинності Генічеського району.

Безперечно, з початку року карантинні обмеження, пов’язані з пандемією в світі, внесли певні корективи в показники надходжень від провадження туристичної діяльності. 12 березня Кабінетом Міністрів України було введено карантинні обмеження, які значно обмежували роботу закладів розміщення, відпочинку, оздоровлення, харчування та розваг, проведення масових культурно-розважальних заходів, фестивалів, тощо.

Тривалий час були закриті кордони для іноземних громадян, авіа, залізничне та автобусне сполучення між містами та областями України. Проте з кінця травня 2020 року Херсонську область було визначено одним із небагатьох регіонів зі сприятливою епідеміологічною ситуацією (зелена зона), що надало змогу працювати закладам, а туристам відвідувати регіон, планувати відпочинок.

Згідно з останніми моніторинговими даними мобільного оператора, за 9 місяців поточного року Херсонщину відвідали 3,4 млн гостей. Сума надходжень туристичного збору до місцевих бюджетів станом на 1 листопада 2020 року склала трохи понад 3,7 млн гривень, до бюджетів усіх рівнів сплачено більш ніж 30, 9 млн гривень.

Крім того, заступник очільника ОДА подякував організаторам форуму за можливість обговорити актуальні теми та знайти шляхи розв’язання нагальних проблем туристичної галузі.

У рамках експертних панелей учасники форму обговорили діяльність проєкту USID «Економічна підтримка Східної України» (ERA) у сфері підтримки туризму Приазов’я, перспективи розвитку культурного, фестивального, етнічного, екологічного, зеленого, медичного, IT-туризму. Крім того, під час форуму обговорили теми інвестиційної діяльності у сфері туризму, розвитку туристичних дестинацій як показника сталого процвітання громад, туристичного брендингу та айдентики, визначили єдність туристичного активу як запоруку успішного розвитку регіону.

Заслухавши презентації та виступи спікерів, учасники форуму ухвалили резолюцію, що передбачає впровадження конкретних заходів, спрямованих на розвиток турисичної галузі регіону.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон