Озимі поля Херсонщини атакують гризуни

гризуни, миші, поля
Внаслідок помірно теплої без суттєвих опадів погоди, в Херсонській області, незважаючи на проведення захисних заходів, спостерігається подальше зростання чисельності та активності мишоподібних гризунів – шкідників на посівах озимих культур. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Серед шкідників переважають звичайна та гуртова полівки, а в північних та південних районах області зустрічається курганчикова миша. У місцях, де не проводився обробіток ґрунту, нараховується до 4 жилих мишиних колоній на гектар (максимально 8 колоній), в кожній з яких до 40 нор.

З обстежених спеціалістами 184 тис. га полів шкідниками заселено 105 тис. га, в тому числі 67% обстежених площ озимої пшениці і ячменю. Особлива загроза посівам помітна поряд з незораними землями, що заселені полівками, які періодично переселяються на озимину пізнього строку посіву. У Чаплинському районі виявлено, що мишоподібні гризуни продовжують повторно масово заселяти посіви озимих зернових культур, які були уже оброблені.

У зв’язку з цим землекористувачі постали перед необхідністю додаткових захисних обробок посівів сільськогосподарських культур. Тим більше, що наразі на Херсонщині склалися сприятливі умови для проведення захисту озимих культур від мишоподібних гризунів, особливо біопрепаратами.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон