В Херсоні працевлаштували 220 інвалідів

інваліди, служба зайнятсті, працевлаштування
З початку 2020 року більше тисяці особи з інвалідністю скористались послугами Херсонської обласної служби зайнятості, з них 222 особи працевлаштовані.

За словами директора Херсонського обласного центру зайнятості Євгенія Єрашова служба зайнятості долучається до участі у реалізації трудової та професійної складових реабілітаційної програми для кожного громадянина цієї категорії.

«Спеціалісти центрів зайнятості розробляють індивідуальні програми працевлаштування таких клієнтів як основу їх раціонального працевлаштування. Це відповідний перелік заходів, соціальних послуг та дій клієнта для підвищення його конкурентоспроможності на ринку праці, на інтеграцію у життя суспільства», - підкреслив керівник обласної служби зайнятості.

Разом з тим слід зазначити, що допомога особам з інвалідністю не обмежується пошуком роботи за наявними вакансіями, працівники служби зайнятості підтримують їхні прагнення знайти себе і в інших сферах діяльності. З почату року 36 осіб з інвалідністю пройшли професійне навчання і отримали нову професію або підвищили свою професійну кваліфікацію, що позитивно вплинуло на пошук підходящої роботи.

Під час співпраці з безробітними особами з інвалідністю фахівцями служби зайнятості застосовується індивідуальний підхід для забезпечення професійного самовизначення цих громадян. Профорієнтаційні послуги цій категорії безробітних надаються з урахуванням їхніх професійних інтересів, можливостей та здібностей і, що обов’язково, - рекомендацій МСЕК, такі послуги отримали 832 особи з інвалідністю.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон