При ремонті дороги Мар'янське ‒ Берислав на Херсонщині скоєно порушень майже на 10 мільйонів гривень

дороги, порушення, будівгицтво
Відповідно до Плану проведення заходів державного фінансового контролю Південного офісу Держаудитслужби херсонські аудитори провели ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Служби автомобільних доріг у Херсонській області. Аудитори встановили порушень у сфері дорожнього будівництва та фінансової дисципліни на загальну суму понад 10 млн грн.

Зокрема, фахівці виявили завищення вартості виконаних робіт з поточного ремонту автодороги загального користування державного значення Мар’янське ‒ Берислав на суму 700 тис. грн. Крім того, аудитори виявили факти руйнування та деформації дорожнього покриття загальною довжиною 2700 м, що перебуває на гарантії за договірними умовами, на суму 9 млн грн. Також виявлено завищення підрядниками вартості виконаних робіт з поточного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Одеса ‒ Мелітополь ‒ Новоазовськ на загальну суму понад 80 тис. грн. Підрядники недоліків не усунули.

Аудитори також установили, що збитки, визнані судовими органами щодо ДТП на загальну суму 480 тис. грн, сплатила позивачам саме Служба, проте за рахунок коштів, передбачених на її утримання. Отже, Служба не забезпечила їх регресного відшкодування з контрагента ДП «Херсонській облавтодор» ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» відповідно до умов укладеного договору та вимог Цивільного кодексу.

Керівнику Служби надіслано вимоги для усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до відповідальності. Результати інспектування передано правоохоронному органу.
|
Пресслужба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон