Цьогорічний бюджет Херсонщини в основному наповнюють фізичні особи

бюджет, податки, фізичні особи
За 10 місяців 2020 року працедавці Херсонщини перерахували до бюджетів усіх рівнів 3 млрд. 684 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 277 млн. гривень або на 8% перевищує минулорічний показник. Податок на доходи фізичних осіб є лідером у наповненні зведеного бюджету та складає 49 відсотків у загальних надходженнях.

Місцеві скарбниці нашої області отримали 75 відсотків від зібраного податку, який є основним джерелом надходження бюджетів Херсонщини. А це - 2 млрд. 749 млн. гривень для бюджетів херсонських громад. Окрім того, понад чверть сплаченого податку на доходи фізичних осіб, а саме 935 млн. гривень спрямовано до державного бюджету.

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, системна виплата офіційної заробітної плати роботодавцями області якісно впливає на надходження з податку на доходи фізичних осіб. Завдяки відповідальності значної частини херсонських працедавців бюджети усіх рівнів, і в першу чергу територіальні громади, отримують найбільшу частку податкових надходжень для розвитку власної соціально-економічної сфери.

Пресслужба Головного управління
ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон