У Херсонській області оплачено лікарняних за COVID-19 більше, ніж на 600 тисяч гривень

фонд, страхування, лікарняні
Упродовж трьох кварталів 2020 року Фонд соціального страхування України та держава робили все можливе, аби стабілізувати ситуацію у Фонді та забезпечити своєчасні виплати на матеріальне забезпечення, соціальні послуги та страхові виплати за Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області упродовж цього періоду прийняло заяв - розрахунків страхувальників для надання матеріального забезпечення по лікарняних у зв’язку з травмами, хворобами, доглядом за хворими, ізоляцією від COVID-19, допомозі по вагітності та пологах і на поховання на суму 119,64 млн. грн. З них, по ізоляції від COVID-19 на суму 621,33 тис. грн.

Працевлаштовані працівники провели на лікарняних 475 тисяч днів, оплачуваних за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, у тому числі 3360 днів на лікарняних по ізоляції від COVID-19.

Сума компенсації втраченого за період ізоляції від COVID-19 заробітку складає 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу для всіх застрахованих осіб та 100% – для медичних працівників. Фонд здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

За цей час, для компенсації втраченого заробітку майже 20 тис. працевлаштованим особам направлено на рахунки страхувальників 128 млн. грн.

З метою посилення соціального захисту застрахованих осіб у період карантину, Фонд соціального страхування України перевів фінансування лікарняних і декретних допомог у оперативний режим. Усі заяви - розрахунки, подані страхувальниками упродовж січня – вересня поточного року, профінансовані у повному обсязі.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон