Обґрунтований тариф на тепло у Херсоні знову виявився збитковим

тариф, збитки, комунальники
За економічними пертурбаціями вочевидь не встигають херсонські комунальники, пише Голос України.

Після зниження відпускних цін на блакитне паливо в Україні прості городяни почали наполягати й на зменшенні вартості центрального опалення в місті. Балачки з цього приводу тривали все літо, та лише в жовтні міськвиконком узгодив новий тариф від комунального підприємства "Херсонтеплоенерго". Він справді буде меншим від попереднього - на 5 відсотків для будинків із лічильниками і на 10,7 відсотка для багатоповерхівок, де прилади обліку встановлені. Відтак, споживачі задоволені, а от постачальники послуги... спантеличені.

Адже поки "отці міста" збиралися з думками стосовно ціни, газ у державі знову подорожчав, і в перспективі дорожчатиме ще. Тож з урахуванням нової ціни палива "обґрунтований" тариф насправді виявився збитковим.

А це для підприємства, яке ледь тримається на плаву, може мати катастрофічні наслідки: адже КП "Херсонтеплоенерго" абоненти й без того заборгували майже сотню мільйонів гривень. І воно навіть не в змозі самостійно виплачувати зарплату трудовому колективу - бюджетні транші для цього "підкидає" міськрада.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон