Гризуни-шкідники атакують херсонські поля

гризуни, миші, боротьба
Про це сьогодні під час селекторної наради, яка відбулася в онлайн-форматі, розповів директор Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської ОДА Олександр Паливода.

За його словами, цьогоріч на Херсонщині спостерігається зростання чисельності гризунів через сприятливі для них погодні умови. Вони заселяють зерносховища, продовольчі склади, різні господарські приміщення, поля та городи. Тому зараз на території всіх районів області продовжується робота з виявлення та знешкодження гризунів.

“Для боротьби з гризунами потрібен систематичний та комплексний підхід. Протягом жовтня всі господарства області, які займаються виготовленням та реалізацією сільгосппродукції, мають одночасно долучитися до боротьби з цими шкідниками. Вчасний захист полів від мишоподібних гризунів забезпечить збереження посівів та врожаю озимих культур 2021 року”, - наголосив Олександр Паливода.

Крім цього, він додав, що спільно з ГУ Держпродспоживслужби було розроблено пам’ятку та рекомендації щодо ефективної боротьби з мишоподібними гризунами.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон