В Асканії-Новій за кошти USAID модернізували систему водопостачання

USAID, асканія  нова, отг
У неділю, 20 вересня, в ОТГ Асканія-Нова (Чаплинський район Херсонської області) відзначали День громади. Окрім святкових заходів, у цей день також урочисто презентували модернізовану систему водопостачання в селищі Асканія-Нова, яка була впроваджена за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку DOBRE. З новим обладнанням економія електроенергії дасть можливість не підвищувати тариф на водопостачання. Завдяки модернізації було організовано пряму подачу води зі свердловин у водопровідну мережу, оминаючи накопичувач.

На урочистостях з привітаннями виступили голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, голова Чаплинської районної адміністрації Володимир Галицький, директор біосферного заповідника ім. Ф.Е. Фальц-Фейна Віктор Гавриленко та інші. Почесними грамотами селищного голови Віталія Свініцького були нагороджені працівники та колективи, які зробили вагомий внесок у розвиток об’єднаної територіальної громади.

Територіальна громада Асканія-Нова була утворена в липні 2016 року внаслідок об’єднання двох рад – селищної та Маркеєвської сільської. У підсумку в об’єднання увійшло 7 населених пунктів. Загальна кількість населення – понад 5,5 тисяч осіб. Сукупний бюджет рад, що об’єдналися в ОТГ Асканія-Нова у 2016 році складав 2,4 мільйона гривень, а у в 2018 році – вже близько 36 мільйонів.

Окремо за допомогою програми ДОБРЕ облаштовували ринкову площу, молодіжний центр, залу засідань у селищній раді та запустили роботу медіа-центру. Програма «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон