На Херсонщині підприємець підзаробив на контрабанді з Білорусі чималий штраф

товар, штраф, контрабанда, підприємець, білорусь

Суб’єкти господарювання на морських узбережжях Херсонщини ловлять останні миті літа і відпочивальників, щоб вигідно продати товар. При цьому не гребують жодними способами збагачення. Як повідомили в управлінні податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, фактична перевірка підприємця з Генічеського району засвідчила низку порушень у сфері реалізації тютюнових виробів.

У торгівельному павільйоні тютюнові вироби продавалися за завищеними цінами. Більше того, на вітрині красувалися контрабандні цигарки виробництва Республіки Білорусь. Під час контрольної закупки підприємець умудрився навіть чек видати на контрабандну продукцію!

Не взяв до уваги генічанин вимоги законодавства: з 01.08.2020 у фіскальному чеку для підакцизних товарів має бути зазначений код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

Тож поки тривала перевірка, підприємець самостійно закодовував тютюнові вироби в РРО та розпитував про новозміни в податковій сфері. Показова допитливість штрафних (фінансових) санкцій не применшила. Підприємцю доведеться сплатити за всі свої порушення 35 тис. гривень штрафу.

Податківці радять суб’єктам господарювання стежити за законодавчими вимогами на субсайті територіальних органів ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі (https://kherson.tax.gov.ua) та на офіційній сторінці у Фейсбуці (https://www.facebook.com/tax.kherson. crimea.sevastopol), де щотижнево оприлюднюються інформаційні вебінари «Кожному платнику - власний консультант!» і користувачі мають можливість отримати відповіді на свої проблемні питання.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області,

Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон