В адміністрації дитячого табору на Херсонщині заявляють про провал сезону відпочинку

табори, сезон, провал
Закінчився, ледве встигнувши розпочатися, сезон у дитячих оздоровницях Херсонщини. Хлопці та дівчата з них уже поїхали – треба вчитися, надолужуючи згаяне за карантин. А працівники оздоровниць підраховують…не прибутки, а чи вдалося хоча б звести кінці з кінцями. Нерадісний настрій і в директора одного з найбільших таких таборів – скадовської «Бригантини».

— Планували за сезон прийняти 2800 дітей, натомість карантинні заборони усе зіпсували. Тож продати вдалося, загалом, менше трьох сотень путівок – мізер, за нашими мірками. Приїздили до нас школярі переважно з Херсонщини та Дніпра. Та коштів за організацію їх відпочинку вдалося отримати тільки на те, аби повернути близько 400 тисяч гривень боргу, що накопичився під час підготовки до сезону. Та ще сплатили зарплату п’ятнадцяти працівникам, завдяки чому й зберегли ядро трудового колективу, — розповідає Сергій Куликовський. – На розвиток табору нічого відкласти не пощастило: ми вижили, а це головне.

Економічні підсумки канікулярного сезону для дитячих оздоровниць Херсонщини їх керівники вважають якщо не катастрофічними, то дуже близькими до того. Другого такого сезону, коли працювати дозволили один серпневий місяць із трьох-чотирьох, вони навряд чи витримають. А такої можливості виключати не можна: немає ніяких гарантій, що подолаємо коронавірусну епідемію до наступного літа. Принаймні, «Бригантина» планує у 2021 році комбінувати сімейний відпочинок та дитяче оздоровлення. Якщо школярів по всій Україні знову «посадять під замок», то хоча б за рахунок прийому дорослих можна буде сяк-так викрутитися, уникнувши збитків (держава їх і не думає компенсувати з бюджету) та банкрутства.

Але не в усіх таборах є кілька житлових корпусів і велика територія, як у «Бригантині». Тож багатьом колегам Сергія Сергійовича доведеться обирати щось одне: або дитячий табір, або «доросла» база відпочинку. І вибір, найшвидше, робитимуть на користь останньої. От тоді й настане мить визначитися, скількох оздоровниць для школярів Херсонщина недорахувалася.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон