На Херсонщині карантин зіпсував курортний сезон

курорт, коронавірус, гроші
На Чорноморському та Азовському узбережжі Херсонщини підраховують куці прибутки від курортного сезону, зіпсованого карантинними обмеженнями, пише Голос України.

Навіть у його пік у оздоровницях від третини до половини вільних місць. А власники багатьох кафе та магазинів біля пляжів так і не зважилися відкрити свої точки через побоювання, що витрати на підготовку до роботи не окупляться. Тож і надходження до скарбничок громад від курортного бізнесу очікують значно нижчі, порівняно із минулорічними.

Це вже частково підтвердили податківці: за даними Головного управління ДПС у Херсонській області, АР Крим та Севастополі, місцеві бюджети краю отримали у вигляді туристичного збору 1,2 мільйона гривень.

Для порівняння: на цей же час у 2019 році він становив 2,3 мільйона гривень, тобто сума була майже вдвічі більшою. Втім, схожу ситуацію очікують і з іншими статтями доходів населених пунктів на узбережжі.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон