Споживачі Херсонської області, які не мають газових лічильників, можуть опинитися без газопостачання

херсонгаз, лічильники, норми
Відповідно до діючого законодавства з 01 січня 2021 року АТ Херсонгаз не може здійснювати розподіл газу 2,4 тисячам абонентів Херсонської області, які не мають лічильника газу та сплачують за нормами споживання.

У більшості випадків абоненти відмовляються від установки лічильника газу за кошти АТ Херсонгаз, оскільки на сьогодні сплачувати за нормами, встановленими Кабінетом Міністрів України, особливо у зимовий період вигідніше. Але закон один для всіх і комерційний облік газу не може здійснюватися без приладу його обліку.

Споживачі, які свідомо відмовляються від установки лічильника газу, не допускають до свого приміщення представників газової компанії, з наступного року відповідно до чинного законодавства, будуть переведені на граничні норми споживання (значно більші ніж поточні норми) або відключені від газопостачання. При цьому відключення (механічне чи опломбування) від газопостачання не звільняє від обов'язку сплачувати за розподіл газу.

Заявку на безкоштовну установку лічильника газу можна надіслати поштою або передати нарочно на адресу АТ Херсонгаз Поповича 3, м. Херсон , 73036.

Прес-секретар АТ Херсонгаз

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон