Як проходить курортний сезон на Арабатській Стрілці в умовах пандемії коронавірусу

арабатка, курортний сезон, пандемія
Пандемія коронавірусу несе не лише негативні наслідки, а й відкриває нові перспективи розвитку туризму в Генічеському районі. Про це йшлося під час онлайн-конференції про створення Асоціації гостинності Генічеського району в медіа-центрі IPC-Генічеськ, передає Новий Візит.

На думку представника асоціації, власника порталу “На море” Олексія Войцеховського, на Арабатській Стрілці цього року змінився контингент відпочивальників, що в майбутньому може привести до справжнього туристичного буму. Відповідаючи на запитання журналіста, як вплинула пандемія COVID-19 на курортний сезон цього року, він розповів про очікування та нові перспективи у розвитку туризму в регіоні.

“Я займаюся також екскурсіями. 90% людей, які потрапляють на екскурсії – це нові люди, які перший раз на Арабатській Стрілці. Вважаю, що це може бути новим витком розвитку всього регіону. Якщо зараз люди отримають ту емоцію, яка їм важлива, для цього відпочинку, хоч приблизно той рівень сервісу від нашого регіону, який вони очікують, то в найближчі роки це може позначитися нам цілим туристичним бумом. І це буде дуже корисно для всієї Арабатської Стрілки. Питання в іншому: чи зможемо ми втримати цих людей і закохати їх зараз це буде одна з цілей нашої асоціації (нещодавно створеної Асоціації гостинності Генічеського району)- формування іміджу і цієї позитивної емоції. Той контингент, який у нас вже був, він все одно наш, він приїжджає з року в рік, важливо для розвитку сюди нових людей. І в цьому році ми якраз це і робимо. Будемо сподіватися, що це дуже і дуже добре позначиться”, – сказав Войцеховський.

Також в умовах поступового послаблення карантину він помітив і зміни у відвідуванності на інформаційно-туристичному сервісі “На море”.

“Якщо в минулому році пік відвідуваність був квітень-початок травня, то в цьому році пік пішов з кінця червня і зараз досяг максимуму, тобто, як і раніше, люди шукають, куди їхати, і вони будуть сюди ще їхати”, – зазначив він.

Як повідомлялося, готельєри та ресторатори Генічеського району Херсонщини об’єдналися в асоціацію для спільного зростання і розвитку туристичної сфери регіону.

Асоціація гостинності Генічеського району зареєстрована як громадська організація для спільного зростання, розвитку і конкурентоспроможності, захисту інтересів членів асоціації та індустрії гостинності в цілому; навчання, підвищення кваліфікацій та рівня якості бізнесу, послуг, загалом сфери туризму; соціальну діяльність і формування ідеології розвитку гостинності Генічеського району.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон