Нардеп Ігор Колихаєв розкритикував економічні плани уряду

колихаєв, уряд, програма, депутат
Народний депутат від Херсонщини Ігор Колихаєв прокоментував проєкт програми Уряду, який 15 червня презентовано на погоджувальній раді голів фракцій та груп парламенту.

Як написав Ігор Колихаєв на своїй сторінці у Фейсбуці, отримання першого траншу від МВФ, очікування на допомогу від Світового банку – ці кроки міжнародних фінансових інституцій представники українського Уряду коментують з великим оптимізмом.

«Насправді радіти нема чому. Міжнародна допомога в умовах світової фінансової кризи, підкріпленої ще й наслідками від пандемії, лише свідчить про глибокі проблеми у нашій державі. І це є негативним сигналом для потужних інвесторів», – зазначає нардеп.

За його словами, Уряд не відпрацьовує законопроєкти, які стосуються вирішення важливих питань.

«Замість того, щоб мати та презентувати шляхи вирішення проблем в економіці, обіцяти майбутнє підвищення прожиткового мінімуму та соціальних виплат, Уряд Шмигаля мав би витратити свої перші 100 днів на відпрацювання реальних механізмів підтримки економіки. Замість того, щоб перерозподіляти бюджетні видатки перед місцевими виборами на користь округів депутатів з фракції «Слуга народу», Уряд мав би відпрацьовувати законопроєкти, які підтримані комітетами та стосуються вирішення конкретних питань: створення вільних економічних зон та залучення інвестицій у регіони, впровадження механізмів фінансування будівництва та ремонту доріг, підтримки молоді, аби держава не втрачала найцінніше – людський капітал», – наголошує він.

Колихаєв наголошує, що під тиском частини фракцій та груп Верховної Ради міністри лише переписують свою програму дій.


«Черговий проєкт програми Уряду, який 15 червня презентовано на погоджувальній раді голів фракцій та груп парламенту, був знову підданий критиці», – підкреслює парламентарій.

Народний депутат від Херсонщини також повідомив, що від депутатської групи «За майбутнє», до складу якої він входить було направлено звернення до Конституційного суду щодо незаконності призначення іноземців до складу наглядових рад стратегічних підприємств.

«Голова нашої депутатської групи Віктор Бондар звернувся до керівника Уряду з питаннями щодо невирішених кадрових питань за багатьма напрямками, відсутності стратегічного бачення щодо джерел наповнення бюджету», – додає Ігор Колихаєв.

Ми не маємо на меті ставати у принципову опозицію до діючого Уряду, а лише вимагаємо професійного та послідовного підходу до економіки, підкреслив політик.

«Без чіткого плану відродження промисловості, підтримки сільського господарства, малого підприємництва ані Уряд, ані Президент не зможуть забезпечити майбутнє держави та добробут кожної родини», – резюмував Колихаєв.

Нам тут жити

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон