Херсонські аудитори з початку року відшкодували державі понад 6 мільйонів гривень

аудитори, выдшкодування, держава
Протягом січня – квітня 2020 року фахівці Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму понад 11,4 млн грн та забезпечили відшкодування втрат на суму 6,2 млн грн.

Керівники місцевих органів влади, підприємств та організацій за результатами аудитів, ревізій, перевірок прийняли 35 управлінських рішень.

Матеріали 12 ревізій херсонські аудитори передали правоохоронним органам для відповідного реагування.

До суду пред’явлено 4 позови щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 1,1 млн грн.

У 9 випадках до підконтрольних об’єктів, де виявлені порушення, застосовано заходи впливу. Зокрема, до трьох - у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, шість об’єктів попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушень.

За порушення фінансової дисципліни 29 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 9 – до матеріальної, 7 – до дисциплінарної.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон