На Херсонщині більше 600 підприємців розраховують на допомогу від держави на час карантину

підприємці, діти, карантин, держава
У Херсонській області 636 підприємців, які мають дітей віком до 10-ти років, розраховують на соціальну допомогу від держави. Відповідні документи, передбачені постановою Кабміну № 329 від 22 квітня 2020 року, вони подали до органів соціального захисту області.

Про це повідомила Суспільному заступниця директорки департаменту соціального розвитку Херсонської облдержадмністрації Вікторія Рильська розповіла 22 травня у програмі " Про це говорять" на Українському радіо.Херсон.

" Починаючи із травня органами соцзахисту розпочато прийом документів на зазначений вид державної допомоги, тобто на дітей фізичних осіб підприємців, які обласри спрощену систему опадаткування і належать до першої та другої груп платників єдиного податку. На сьогодні (22 травня - ред.) звернулися більше 600 осіб для призначення допомоги. Всі ці заяви зараз обробляються".

Також вона зазначила, що даний вид державної допомоги надається тільки під час карантину. І ,за постановою Кабміну, діятиме на момент карантину і ще 30 днів з дати його припинення. Втім, виплату можуть припинити і раніше визначеного терміну.

" Припинити виплату можуть, якщо отримувача допомоги позбавляють батьківських прав, якщо дитину у нього з якихось причин забирають, без позбавлення прав, якщо литина тимчасово влаштована в інтернатний заклад на повне державне утримання - ця допомога припиняється. Також вона припиняється, якшо підприємець опиняється під вартою, під час слідства, а ще у разі смерті дитини чи самого підприємця", - говорить Вікторія Рильська.

Сума допомоги, за словами заступниці директорки обласного департаменту соціального розвитку може бути різною і залежить від віку та кількості дітей.

" Допомога призначається на кожну дитину у розмірі прожиткового мінімуму встановленого на 1 січня 2020 року. На дітей до 6 років - це 1 779 гривень, на дітей від 6 до 10 років - 2 218 гривень", - зазначила Вікторія Рильська.

До органів соціального захисту за оформленням цього виду державної допомоги можна звестатися протягом всього карантину.

Таміла ІВАНОВА, Тетяна ГЕРМАН

На фото: Ведуча Тетяна Герман разом із гостею Вікторією Рильською
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон