Сьогодні, 28 квітня міжвідомча комісія, до складу якої входили представники Херсонського міськвиконкому, Херсонського міськрайонного відділу ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України», Херсонської регіональної державної лабораторії ім. Л.С. Ценковського Держпродспоживслужби, Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за зверненням дирекції Центрального ринку здійснила обстеження на предмет виконання заходів запобігання розповсюдження COVID-19 на території ринку в умовах карантину.
Керівництво Центрального ринку запевняє, що має чіткий план роботи на період карантину і готові до відкриття:
- Ще на початку квітня ми відпрацювали всі вимоги , які були прописані у постанові головного санітарного лікаря України. Зараз теж внесли певні доповнення. Думаю, що до кінця квітня ми зможемо визначитись із кількістю підприємців, які будуть готові працювати, і 1 травня зможемо відкритись.
Загалом на Центральному ринку 2400 торговельних місць. До карантину щоденно працювали від 800 до 1200 підприємців. Зараз розраховуємо, що зможе вийти десь 300 підприємців. 99% працюючих на ринку є підприємцями, тому мусять нести таку саму відповідальність, як і дирекція ринку. Усі деззасоби у нас в наявності.
Стосовно засобів індивідуального захисту, то ними своїх працівників мають забезпечити самі підприємці. І будемо слідкувати за неухильним дотриманням усіх прописаних вимог, – зазначив директор центрального ринку Олександр САМОЙЛЕНКО.
Подібні обстеження за поданими заявами від керівництва ринків проводяться по всій області.