Херсонщина отримала два біобокси для перевезення хворих на COVID-19

біобокси, коронавірус,швидка, хворі, новинскький

Херсонщина стала однією з перших в Україні, яка для машин швидкої допомоги отримала сучасні біобокси для транспортування хворих з інфекційними захворюваннями, в тому числі на COVID-19.

Наразі працівники екстреної медичної допомоги першими контактують з ймовірними зараженими на коронавірус, тому вони знаходяться у найбільшій групі ризику. Такі ізоляційні камери дозволять убезпечити медичний персонал , – розповідає директор Обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Юрій Бовкун.

Унікальне обладнання від провідного китайського виробника Херсонський обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав в рамках гуманітарної допомоги від благодійного фонду народного депутата України Вадима Новинського.

Медичні працівники зазначають, ізоляційні камери цього типу відрізняються своєю функціональністю. Зокрема, такі бокси можна використати і як засіб захисту від забрудненого навколишнього середовища для перевезення пацієнтів з ослабленим імунітетом.

Важать такі герметичні камери усього 14 кілограм, швидко розкладаються та кріпляться до носилок. Як саме відбувається процес транспортування пацієнтів, наочно демонструє одна з бригад екстреної медичної допомоги.

Херсон плюс

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон