Науковці зробили оцінку родовищ лікувальних ресурсів Херсонщини

родовища, мінеральні води, термальні води, грязі, озера
На замовлення управління туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» проведено науково дослідну роботу лікувально оздоровчого, курортного потенціалу природних лікувальних ресурсів Херсонської області.

В представленому Звіті досліджено 150 родовищ бальнеологічних ресурсів: мінеральних і термальних вод – 126, лікувальних грязей – 22, ропи соляних озер – 7.

В подальшому відповідні природні лікувальні ресурси потребують проведення досліджень їх безпечності та якості, отримання науково-обґрунтованих висновків щодо їх призначення та застосування. В перспективі результати проведення таких досліджень сприятиме створенню курортів місцевого значення, залученню місцевих та закордонних інвестицій для будівництва бальнеологічних центрів, розвитку спа- та велнестуризму, формуванню сучасної, конкурентоспроможної санаторно-курортної та туристично-рекреаційної сфери Херсонщини.

Проведення відповідних досліджень передбачається проектом Стратегії регіонального розвитку області на 2021-2027 роки. Стратегічна ціль 4: Посилення конкурентних переваг області на засадах смарт-спеціалізації.

На даному етапі ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» розроблено попередні проекти програм науково-дослідних робіт щодо проведення медико-біологічної оцінки якості та цінності ряду проявів природних лікувальних ресурсів Херсонщини, які можуть бути проведені у середньостроковій перспективі за умови співфінансування з обласного та місцевих бюджетів.

За матеріалами Департаменту туризму Херсонської ОДА


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон