До бюджету Херсонщини внесли зміни

бюджет, Херсонщина, облрада
Сьогодні, 28 лютого, під час пленарного засідання чергової ХХХІІ сесії Херсонської обласної ради VІІ скликання депутати підтримали проєкт змін до обласного бюджету на 2020 рік.

У даному проєкті ХОДА запропонувала депутатам своє бачення розподілу вільних залишків обласного бюджету, які склалися станом на 1 січня 2020 року на рахунках обласного бюджету. Загалом депутатам було запропоновано розглянути розподіл 61 млн. грн. Треба зазначити, що з них 36 млн грн – це залишки обласного бюджету по загальному фонду, і 5 млн грн – спеціального фонду. Також було запропоновано розподіл залишків додаткової дотації, освітньої субвенції та медичної.

Таким чином, 5,6 млн грн було виділено на виконання заходів програми розвитку фізичної культури і спорту в Херсонській області. Додатково профінансовано Школу вищої спортивної майстерності, Вище училище фізичної культури, обласні дитячі та юнацькі спортивні школи, а також школи фізкультурно-спортивних товариств. Крім того, депутати виділили кошти на проведення капітальних ремонтів, придбання спортивного обладнання та інвентарю, а також на виплату заробітної платні тренерам та на підтримку спортсменів.

Депутати профінансували медицину Херсонщини

Серед усіх бюджетних витрат окрему увагу депутати приділили сфері медицини.

Так, 5,3 млн грн було виділено для співфінансування на отримання цільової субвенції з державного бюджету в частині придбання машин швидкої допомоги та медичного обладнання для них. 750 тис. грн призначено КНП «Херсонський обласний кардіологічний центр» для заміни рентгенівської трубки ангіографа.

4,5 млн грн відійдуть КНП «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» для придбання паливно-мастильних матеріалів та медикаментів, адже державне недофінансування швидкої допомоги для закладу дуже значне – десятки мільйонів гривень. Тому, у межах свої фінансових можливостей, обласний бюджет «перекриває» це недофінансування, аби центр працював на користь городян та жителів області.

2,3 млн грн призначено Центру медичної статистики, адже НСЗУ відмовилася фінансувати дану установу у форматі КНП, яку створила обласна рада. Тобто даний Центр не потрапив до переліку КНП, що фінансуватимуться Національною службою здоров’я України. Також було виділено трохи більше 1,3 млн грн для виплати пільгових пенсій працівникам закладів охорони здоров’я.

2,5 млн грн. – для додаткової потреби на витратні матеріали проведення гемодіалізу.

Значні кошти було направлено на Херсонську обласну дитячу клінічну лікарню: 1 млн грн додатково виділено на харчування та медикаменти. 400 тис. грн – для Херсонського центру громадського здоров’я та 700 тис. грн – для Обласної клінічної лікарні на проведення ремонту, який потрібен для облаштування уніфікованого вигляду приймальні обласної лікарні як опорного медичного закладу, яким вона визначена.

1,2 млн грн додатково виділено для КНП «Херсонський обласний онкологічний диспансер» для проведення виїзних онкообстежень і на поточні видатки.

«Візитівки» Херсонщини профінансовано

Необхідні кошти виділили депутати для проведення таких знакових заходів, які стали вже стали візитівкою Херсонщини як на всеукраїнському, так і міждержавному рівнях – фестивалі «Чорноморські ігри» та «Мельпомена Таврії». Депутати повністю забезпечили фінансування даних заходів з урахуванням частки спонсорських коштів, які організатори збирають на проведення фестивалів.

Також декілька мільйонів депутати виділили для обласних закладів у різних сферах. У першу чергу це заклади соціального захисту та заклади освіти, де навчаються діти – кошти буде спрямовано на усунення порушень пожежної безпеки, які було виявлено в даних установах.

Біля 6 млн грн направили депутати на проведення капітальних та поточних ремонтів в обласних закладах у сфері спорту, культури, освіти, соцзахисту тощо.

Традиційно депутати підтримали звернення своїх колег з різних комісій у частині фінансування заходів соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2020 рік, а саме субвенції місцевим бюджетам області на здійснення розвитку територій, згідно із Програмою. Щороку, за наявності фінансового ресурсу, депутати погоджують низку звернень своїх колег та надають фінансовий ресурс для реалізації їхніх звернень від районів, де вони обирались представником до обласної ради.

Також особливу увагу було приділено фінансуванню обласних програм, прийнятих обласною радою, але таких, що не фінансувалися, або фінансувалися недостатньо. Проаналізувавши їх, депутати вирішили надати підтримку низці програм, де вони вбачають першочергову необхідність у коштах на здійснення тих чи інших заходів у сфері спорту, освіти, здоров’я, соцзахисту, розвитку сільського господарства тощо.

За матеріалами Херсонської обласної ради
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон