З порушників земельного законодавства стягнули майже мільйон гривень

земля, шкода, порушення, прокуратура, держгеокадастр

У період з 17 по 21 лютого 2020 року Управліннями з контролю за використанням та охороною земель, що діють у складі Головних управлінь Держгеокадастру в областях, здійснено 529 заходів державного нагляду за використанням та охороною земель (у порівняні з попереднім тижнем — +74; +16%), за результатами яких виявлено 389 порушень земельного законодавства, зокрема заходів державного контролю щодо додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері використання та охорони земель (+36; +10%).

За вказаний період нараховано шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття родючого шару ґрунту без спеціального дозволу загальною сумою 989 174 грн (+73 375 грн; +8%). Серед них у добровільному порядку відшкодовано 694 082 грн (+30 323 грн; +5%).

До органів прокуратури, органів досудового слідства направлено 34 (у порівнянні з попереднім тижнем — -7; -17%) матеріали про порушення вимог законодавства.

Кращі результати по здійсненню заходів державного контролю у Головних управліннях Держгеокадастру в Одеській та Полтавській областях. Зокрема, Головним управлінням Держгеокадастру в Одеській області здійснено 22 заходи державного нагляду, за результатами яких виявлено 12 порушень земельного законодавства і нараховано шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням загальною сумою 216 169 грн, відшкодовано у добровільному порядку — 182 029 гривень.

Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області здійснено 31 захід державного нагляду, виявлено 23 порушення земельного законодавства і нараховано шкоду загальною сумою 136 732 грн, відшкодовано у добровільному порядку — 46 751 гривню.

Значне порушення зафіксовано у Кіровоградській області: самовільне зайняття місцевим товариством земельних ділянок загальною площею 82,65 га шляхом обробітку ґрунту. На вказаній території було посіяно озиму пшеницю на землях з цільовим призначенням для ведення підсобного сільського господарства. Визначена шкода за цим порушенням складає 120 718,30 гривень.

Відділ консультацій з громадкістю та звязків зі ЗМІ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон