Аудитори Херсонщини відшкодовують державі втрати

айдит, херсонщина збитки
Завдяки діям херсонських аудиторів, з початку поточного 2020 року, забезпечено відшкодування втрат державі на суму майже 2,5 млн грн.

Упродовж січня 2020 року за результатами проведених заходів державного фінансового контролю фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області виявили втрат матеріальних і фінансових ресурсів на загальну суму 3,4 млн грн.

Окрім того, проведено моніторинг 14 процедур закупівель, за результатами яких попереджено порушень законодавства у сфері закупівель на суму 8,7 млн грн, зокрема шляхом відміни торгів за 4 процедурами на суму 6,7 млн грн, шляхом розірвання договору на суму 2,0 млн грн.

За вчинені фінансові порушення 14 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

До установ, у яких виявлено порушення, застосовано 5 заходів впливу, передбачених вимогами Бюджетного кодексу України: у 2 випадках зупинено операції з бюджетними коштами, у 3 випадках попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушень на суму понад 2,1 млн грн.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій прийняли 5 управлінських рішень.

До суду пред’явлено 2 позови щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 634,8 тис. грн.

На розгляд правоохоронним органам передано 3 матеріали заходів державного фінансового контролю.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон