Представники Херсонщини взяли участь у міжнародній туристичній виставці в Стамбулі

туризм, кавун, Стамбул, виставка, Вільнюс
У турецькому Стамбулі пройшла середземноморська виставка туризму та курортів «Emitt» 2020. У складі делегації Херсонської області участь у виставці взяли представники управління туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації. Під час заходу делегація провела цілий ряд зустрічей з представниками іноземних туристичних компаній та презентувала туристичний і курортно-рекреаційний потенціал Херсонської області. Не обійшлося і без дегустації херсонських смаколиків – куштували кавуновий бекмес.

Бекмесом прийнято називати східний десерт, створений шляхом випарювання фруктового або ягідного соку до отримання густої маси. Для створення солодощів використовуються найрізноманітніші види фруктів, ягід і навіть овочів, а от на Херсонщині бекмес готують з кавуна. Після випарювання сік стає дуже густим і відмінно зберігається протягом тривалого часу. Завдяки простоті обробки, бекмес зберігає більшість корисних елементів, що містяться в основному продукті. Цей десерт рекомендують людям, що страждають на анемію або іншими захворюваннями крові. У багатьох східних країнах бекмес включають в раціон видужуючих людей в період відновлення організму після перенесених важких захворювань. Херсонський бекмес прийшовся до смаку іноземним дегустаторам.

Варто зазначити, що декілька тижнів тому в литовському Вільнюсі проходила виставка подорожей та туризму «Adventur 2020». В рамках виставки команда Управління туризму та кірортів Херсонької обласної державної адмінстрації провела дегустацію місцевих смаколків – справжнього херсонського бекмесу та меду-суфле. Ароматний бекмес та ніжне суфле сподобалися відвідувачам тематичного заходу. Цього року бекмез став справньою родзинкою фестивалю «Український кавун – солодке диво», що проходить кожного літа у Голій Пристані. Зварити смачний десерт навіть спробувала відома телеведуча Леся Нікатюк, що приїхала на Херсонщину спеціально для зйомок тревел-шоу «Le-маршрутка».

Нагадаємо, в серпні минулого року під час ХVІ фестивалю «Український кавун – солодке диво» відбулося підписання Меморандуму про співпрацю та партнерство між Херсонською обласною державною адиміністрацією та представниками туристичного бізнесу в рамках проекту з реалізації створення Голопристанського туристичного кластеру «Таврійське екооздоровлення». А вже 19 жовтня 2019 року у Голій Пристані пройшло засідання круглого столу на тему «Становлення та перспективи розвитку кластерної системи на Херсонщині». Присутні говорили про реальні проблеми у питанні розвитку туризму та їх вирішення шляхом формування туристичних кластерів, створення нових туристичних продуктів, механізми та цифрові інструменти інвентаризації туристичного потенціалу та просування туристичних продуктів.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон