Херсонтеплоенерго перерахує нарахування за грудень, Херсонська ТЕЦ — ні

У відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 № 1082, МКП «Херсонтеплоенерго» та АТ «Херсонська ТЕЦ» повідомили своїм споживачам про наступне.

Коефіцієнт перерахунку для МКП «Херсонтеплоенерго»

Для споживачів МКП «Херсонтеплоенерго» у грудні 2019 року нарахування за спожиту теплову енергію та послугу з централізованого опалення буде здійснено за чинними тарифами із застосуванням коригуючого коефіцієнта для врахування зміни ціни природного газу. Так, ціна природного газу у грудні становить 4276,6958 грн/тис.куб.м без ПДВ, а у тарифі на теплову енергію та послугу з централізованого опалення врахована ціна газу 4942,00 грн/тис.куб.м. без ПДВ.

Коефіцієнти перерахунку для категорії споживачів «Населення» та видів тарифів за грудень 2019 року наведені на головній ілюстрації.

Херсонська ТЕЦ перерахунок не здійснює

АТ «Херсонська ТЕЦ» не здійснюватиме коригування нарахувань за теплову енергію та послуги з централізованого опалення (у сторону зменшення) для категорії споживачів «Населення» у зв'язку з тим, що тарифи підприємства було сформовано у 2016 році та затверджено Постановою НКРЕКП від 09 червня 2016р. № 965.

Даний тариф не змінювався з 2016 року та є чинним на сьогоднішній день. Відсоток відшкодування за цим тарифом середньої фактичної собівартості послуг за 2019 року становить 66,0%, що означає, що тарифи не є економічно обгрунтованими.

Євгенія Вірліч

Кавун-City

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон