Чотири великі інвестори змагаються за концесію Херсонського морського порту

Щойно завершився прийом заявок на конкурс щодо передачі в концесію майна держпідприємства «Херсонський морський торговельний порт», який тривав з 8 жовтня 2019 року.

Заявки подали 4 великі інвестори, серед яких досвідчені портові оператори з України, Туреччини, Грузії та Швейцарії. Уже в першій декаді 2020 року буде обрано переможця прозорого конкурсу.

Реалізація цього кейсу - це +1,37 млрд грн інвестицій та +14,3 млрд грн надходжень у бюджет. А ще інвестор буде протягом 30 років вкладати кошти в будівництво ключових об'єктів порту та прилеглих територій. Серед них - інвестиції на мінімум 11 млн грн для капітального ремонту доріг у м. Херсон поруч із морським портом, а також додаткові кошти на інші дороги міста.

Важливо, що серед інвесторів дві успішні міжнародні компанії з величезним досвідом роботи в портовій галузі, які вперше працюватимуть в Україні та зможуть привнести новий, міжнародний досвід.

Такий склад учасників також свідчить про підвищення рівня довіри до України з боку міжнародної спільноти. Особливо тому, що концесія - це один з видів державно-приватного партнерства.

Кабінет Міністрів України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон