В Херсоні ГУ Держпраці примусило підприємства погасити борг із зарплати на 20 мільйонів гривень

Головне управління Держпраці в Херсонскій області примусило недобросовісних роботодавців виплатити працівникам майже 20 мільйонів гривень заборгованої зарплати.

За даними Головного управління статистики, станом на 1 жовтня 2019 року заборгованість із заробітної плати по Херсонській області складає 32622,4 тис. грн на 25 підприємствах. Слід зазначити, що це на 3563,5 тис. грн більше, ніж станом на 01.01.2019 року.

З початку поточного року Головним управлінням Держпраці у Херсонській області проведено інспекційні відвідування 19 підприємств-боржників із виплати заробітної плати, з них 8 – підприємства державної форми власності, 6 – комунальної власності та 5 - приватної.

За результатами перевірок внесено 18 приписів на усунення порушень, складено та передано до суду 14 протоколів про адміністративне правопорушення, на підставі яких на посадових осіб накладено судами штрафів на загальну суму 510 грн. Також, 14 матеріалів перевірок направлено до правоохоронних органів.

Окрім того, відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю, за порушення строків виплати заробітної плати працівникам, посадовими особами Держпраці винесено 28 постанов про накладення фінансових санкцій на загальну суму 346 482 грн.

На виконання приписів суб'єкти господарювання частково виплачують заборгованість. Так, сума заборгованості, виплаченої на виконання приписів 1557 працівникам, складає 19 269,1 тис. грн.

Головне управління Держпраці у Херсонській області нагадує, що юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі – у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, а їх посадові особи – кримінальну або адміністративну відповідальність.

Головне управління Держпраці у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон