Незаконне використання землі на Херсонщині: щороку бюджет недоотримує мільйони доларів

На території Херсонської області працюють сотні фермерів, які отримують прибутки, але при цьому не сплачують жодної копійки податків до бюджету.На кадастровій карті є безліч земельних ділянок, які по факту не належать нікому, проте вони використовуються із метою збагачення.

Про це у соціальній мережі повідомив радник голови Херсонської облдержадміністрації Богдан Ковальов.

«Супутниковий знімок вказує на те, що нічийна ділянка обробляється, але обробляється якимось фермером. На неї право має лише держава, але її ніхто не оформив, не платить оренди та податків і має прибутки. Наприклад, на цьому фото ми бачимо ділянку площею 250 гектарів (див. фото нижче). Таких земель на Херсонщині сотні тисяч гектарів і мова йде про збитки в десятки мільйонів доларів на рік», - говорить Ковальов.

Також за його словами, фермери у деяких випадках не оформлюють земельні ділянки через те, що такі вимоги ставить адміністрація сільради. Це робиться для того, щоб прибуток від оренди йшов не до бюджету, а до безпосередньо до кишені місцевої влади.

Зазначимо, що наразі Херсонська ОДА проводить аудит використаних земель на території Херсонщини. Ковальов зазначає, що саме це дасть змогу повернути до бюджету кошти, які він недоотримував через несплату податків від недобросовісних фермерів.

"Гривна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон