На Херсонщині зрошення дороге, бо гроші йдуть «наліво»

Під час перевірки Олешківського міжрайонного управління водного господарства фахівці Держаудитслужби України виявили порушень на 316 тисяч гривень.

Підвищуючи на 30 відсотків оплату транспортування дніпровської води для зрошення в нинішньому сезоні і наражаючись на протести аграріїв, в управлінні водних ресурсів Херсонщини пояснювали це необхідністю компенсувати виробничі витрати, що їх держава сповна не фінансує.

Та виявляється, ці витрати можна було б зменшити, якби ті самі меліоратори господарювали ощадливіше. Так, під час перевірки одного тільки Олешківського міжрайонного управління водного господарства, яке обслуговує чотири райони краю, фахівці управління Південного офісу Держаудитслужби України виявили порушень на 316 тисяч гривень.

За даними прес-служби управління, йдеться про безпідставні виплати працівникам різноманітних надбавок, завищення на 105,9 тисячі гривень вартості робіт, виконаних підрядниками, заниження ставок орендної плати, оплату держбюджетними коштами доставки пільгових пенсій, фінансування всіляких спортивних і культурних заходів тощо.

Водночас свої борги в сумі 47,8 тисячі гривень меліоратори чомусь не взяли на бухгалтерський облік, мабуть, не хотіли «псувати звітності». Матеріали про виявлені порушення аудитори вже передали до правоохоронних органів. А двох посадовців Олешківського міжрайонного управління водного господарства ще й притягли до адміністративної відповідальності.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон