Депутати Херсонської облради проти підвищення тарифів на газ

Фракція «Батьківщини» у Херсонській обласній раді ініціювала збір підписів на листі-зверненні до Президента та Уряду рішенням Кабінету Міністрів України,у якому протестує проти підвищення тарифів на природній газ для населення

«Ми, депутатський корпус Херсонської обласної ради VII скликання, висловлюємо своє обурення рішенням Кабінету Міністрів України, яким запроваджено підвищення тарифів на природній газ для населення на 23,5%.

В умовах тотального зубожіння та стрімкого падіння реального рівня доходів населення підвищення тарифів майже на чверть матимуть катастрофічні наслідки для більшості українських сімей», – такими словами починається лист-звернення депутатського корпусу Херсонської обласної ради, яке офіційно ініціювала фракція ВО «Батьківщини».

На думку обранців Херсонщини, Україна має газ власного видобутку, використання якого здатне повністю забезпечити витрати побутових споживачів. Більш того, розрахунок тарифу на газ за формулами, які використовуються Урядом, не відповідають його реальній собівартості. Уряд стверджує, що підвищення тарифів є умовою для отримання чергового кредиту від МВФ. Проте даний кредит потрібний Уряду виключно для погашення раніше взятих кредитів.

«Рішення Уряду означає, що на новий опалювальний сезон ціна на газ і тарифи на тепло будуть на 23,5% вищі. Для абсолютної більшості людей у країні – це справжній шок. Воно штовхає ще більшу кількість сімей за межу бідності, що призведе до подальшого зниження рівня життя в державі», – йдеться у листі, адресованому Президенту України, голові Верховної Ради України та Прем'єр-міністру України.

Наразі під документом підписалася фракція ВО «Батьківщини» Херсонської обласної ради у повному складі. Надалі документ буде переданий для підписання усіма фракціями депутатського корпусу.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон