Херсонці, у вас борги? Тоді торгувати вам заборонено

Минулої середи Кабінет міністрів України (КМУ) прийняв постанову відповідно до якої відтепер якщо ви маєте боргові зобов'язання і вас внесено у Єдиний реєстр боржників,то ви не маєте права продавати свою власність – автомобіль.

Своїм рішенням КМУ вніс зміни у «Порядок держреєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, самохідних машин на шасі автомобілів, мотоциклів, причепів та напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів, мопедів».

Відтепер перед тим як з вашим транспортним засобом будуть вчинятися будь які дії: держреєстрація (перереєстрації), зняття з обліку, відповідальні особи сервісного центру МВС будуть в обов'язковому порядку перевіряти, а чи не занесене ваше прізвище у реєстрі боржників, про що буде ставитися відповідна позначка на документах.

Якщо ви там – забудьте про можливість продати, або подарувати, або просто вчинити будь-які дії з вашим авто до того моменту допоки вас не буде виключено із відповідного реєстру.

Для чого такі обмеження у діях? Аби суд мав можливість накласти на ваше майно арешт, і у разі чого продати його у рахунок погашення ваших, яких завгодно, боргів хоч податкових хоч по аліментах.

До реєстру вноситься інформація про осіб, що мають заборгованість по сплаті періодичних платежів більше трьох місяців, зокрема, аліментів, сплата яких здійснюється в межах виконавчого провадження (за рішенням суду). Тож, не тягніть – мершій гасити борги.

Нагадаємо, Єдиний реєстр боржників є складовою частиною Автоматизованої системи виконавчого провадження. Його основна мета – запобігання відчуження майна боржником, який внесений до реєстру.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон