Херсонщини більше немає

Вчора Держстат повідомив, що в Україні зросла заробітна плата одразу на 13%.

Не вірите? Даремно: «Реальна заробітна плата в Україні в червні 2018 року у порівнянні з червнем 2017 року збільшилася на 13%». А якщо порівнювати із травнем, то зростання тільки за один місяць склало – 4,8%. Звідки такий стрибок? Ви не знаєте? А Держстат знає. Там знають, сьогодні зарплата (середня) складає – 9,141 тис. грн. Знову не вірите? Знову вважаєте, що вас обманюють? Даремно. Херсонська область настільки неефективна, що її навіть не включили у звіт.

Не вірите? Правильно! Вірити нікому не можна. А тому ось вам цитата від Держстату щодо зростання зарплат у червні: «Зростання сталося у Закарпатській (на 28,2%), Житомирській (на 27,4%), Дніпропетровській (на 27%), Полтавській (на 26%) , Вінницькій та Запорізькій (на 26,9%), Миколаївській і Кіровоградській (по 25,8%), Волинській (на 25,6%), Тернопільській (на 24,8%), Київській (на 24%), Хмельницькій (на 23,7%), Львівській (на 23,6%), Черкаській (на 23,5%), Івано-Франківській (на 21,9%), Чернівецькій, Чернігівській областях та в Києві (на 22,2%) .

У Донецькій і Луганській областях (без урахування частини зони проведення ООС) зростання заробітної плати склав 20% і 33,4% відповідно».

Порахували скільки областей перераховано? Правильно – 19. Там є Херсонська? Правильно – немає!

І якщо найвищий рівень зарплат у минулому місяці зафіксовано в Києві – 13,553 тис. грн, найнижчий – у Чернігівській області, 7,341 тис. грн. То виходить, що Херсонщина де? Мене вчили у пристойному товаристві не лаятися.

Чому ж так сталося? Невже тому, що все те, що буде перелічено нижче в області відсутнє?

Держстат переконує – зарплата зросла у: сфері держуправління і оборони, обов'язкового соціального страхування (на 38,8%), на підприємствах транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності (на 29%), діяльності у сфері адміністративного і допоміжного обслуговування (на 28,2%), фінансової і страхової діяльності (на 26,5%), в будівництві (на 25,8%), промисловості (на 25,1%), сільському господарстві, лісовому і рибному господарствах ( на 25,2%), інформації та телекомунікацій (на 22,5%), у сфері оптової і роздрібної торгівлі, ремонт автотранспорту і мотоциклів (на 21,7%), освіти (на 19,6%), операцій з нерухомим майном (на 19,1%), у сфері професійної, наукової і технічної діяльності (на 17,2%), в охороні здоров'я та наданні соціальної допомоги (на 16,9%).

Докерувалися: Херсонщина зникла із статистичних звітів. Наступний крок? Зникне з мапи України?

До виборів вже не так і багато. Може варто нагадати нам з вами, що ми теж люди, і ми теж живемо у цій країні, і що на нас так само слід звертати увагу?

Пропоную нагадати про себе відповідним голосуванням: взяти й прийти всім на вибори, але не дати жодного голосу діючий владі та її ставленикам (у нас вибори Президента, пам'ятаєте?). Оце буде нагадування так нагадування!

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон