У кого з мерів Херсонщини найбільша зарплата?

Активісти з громадського руху ЧЕСНО порівняли зарплати очільників міст та селищ Херсонщини, аби зрозуміти, чи набагато більше вони отримують у порівнянні з мешканцями регіону.

За їх інформацією, найбільша заробітна плата з-поміж мерів Херсонщини у міського голови Каховки Андрія Дяченка (БПП). За минулий рік він отримав 353 514 гривень заробітної плати. Відповідно, в місяць зарплатня мера становить 29 459,5 грн., а з урахуванням усіх податків, близько 16 000 грн.

"Я не буду розсусолювати, я не популіст. Є таке поняття, як ринок праці і багато заробітних плат чиновників прив'язані до зарплати мера... Я розумію, що велика частина населення отримує 3, 4 чи 5 тисяч гривень.

Але коли йде мова про оплату праці топ-менеджменту, на сьогодні у Каховці керівник підприємства отримує в середньому від тисячі доларів плюс соцпакет і, можливо, автомобіль", – розповідає Громадському руху ЧЕСНО Андрій Дяченко.

Дяченко також додає: "У Каховці є багато крупних підприємств. Третину промоб'єму області дає це місто. У міськраді керівники КП отримують десь 20 тис. грн. в місяць. Підняв їм зарплату, щоб ми тримали спеціалістів, і вони не отримували нелегальний дохід.

Мери, які отримують зарплату менше 15 тис. грн. грають у популізм. Дешевий чиновник – основа корупції. На руки отримую близько 16 тис. грн., депутати не затвердили більше. Заробітна плата топ-керівника має бути в районі 1,5-2 тисячі доларів як мінімум".

За матеріалами Громадського руху ЧЕСНО
chesno.org

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон