Олександр Співаковський про пенсійне забезпечення військовослужбовців

Щодо питань пенсійного забезпечення військовослужбовців, які були підняті 4 травня на зустрічі народного депутата України з військовими пенсіонерами.

Як і було обіцяно, зазначену проблему мною було озвучено на Погоджувальній раді 14 травня. Крім того, під час Годин Уряду 18 та 25 травня мав щодо цього окремі особисті бесіді з Міністром соціальної політики Андрієм Ревою.

Міністр пообіцяв надати всі матеріали стосовно вказаного питання, і от уже сьогодні надійшла їх перша частина у вигляді порівняльних таблиць проведеного перерахунку пенсій колишнім військовим та працівникам МВС.

Дійсно, якщо брати до уваги порівняння сум окладів за спеціальне (військове) звання, то грошове забезпечення поліцейських є вищим. Проте в іншій складовій пенсії військовослужбовців (а саме — в посадовому окладі) їх грошове забезпечення вже перевищує поліцейські, і доволі суттєво. Тож на даний час, як виглядає з наведених прикладів, розмір пенсій колишніх військовослужбовців та поліцейських приблизно однаковий.

Але з 1 січня 2019 року пенсії військовим будуть збільшені. Звісно, це лише попередні дані, більш розлогу відповідь на мої депутатські звернення, які були передані до Кабінету Міністрів України, ще очікую. Щойно документ надійде, неодмінно поінформую про це додатково.

До речі, вже можу дати відповідь ще по одній проблемі, яку було піднято ветеранами силових структур під час зустрічі 4 травня. Окрім пенсійного забезпечення, тоді обговорювалося питання бюрократичної перепони, спричиненої так званою "поправкою Лозового".

16 травня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №8116, який скасовує обов'язок слідчого отримувати рішення суду для проведення судово-медичної експертизи. Тож вже найближчим часом вказана помилка має бути усунена на практиці.

Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон