Олена Урсуленко про «бюджет проїдання» Херсона

Цього тижня депутатський корпус Херсонської міськради провів на засіданнях постійних комісій. Формується порядок денний чергової XXІ сесії, призначеної на 18 травня, і тривають обговорення у комісіях.

Найважливіше питання, яке розглянуть депутати у сесійній залі, – розподіл 37 мільйонів гривень, які надійшли понаднормово до бюджету. І знову їх на всіх не вистачить, кошти, судячи з пропозицій виконавчої влади та профільної бюджетної комісії, будуть використані неефективно.

«На жаль, кошти не розподілені так, щоб місто розвивалось, це знову – "бюджет проїдання". 37 мільйонів розподілені по різних сферах нерівними частинами і не покривають сьогоднішніх потреб тієї чи іншої галузі.

З позитивного – збільшення видатків на впровадження власної автоматизованої системи реєстру територіальних громад (на це виділяється 1 600 тис. грн.). Впровадження системи полегшить процес отримання адміністративних послуг нашими мешканцями.

Другий напрямок, який я оцінюю у позитивному руслі, – це кошти на систему охорони здоров'я. За вимогами реформи, місцева влада повинна укомплектувати робочі місця лікарів первинної ланки офісною технікою. З одного боку, це підключить наші лікарні до єдиної національної системи, з іншого – це зручно для городян, які зможуть заключати договори на медичне обслуговування з конкретними лікарями.

І знову ж таки – потрібно 9 900 тис. грн., виділяємо всього 4 мільйони. При такому фінансуванні ми не можемо виконати вимогу медреформи у повному обсязі», – прокоментувала секретар Херсонської міської ради Олена УРСУЛЕНКО.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон