Розгадка томатного феномена на Херсонщині

Херсонці не можуть знайти розгадку таємничого феномена: чому імпортна городина в міжсезоння падає в ціні, а своя — тільки дорожчає?

І справді, протягом останніх тижнів на ринках обласного центру свіжі помідори й огірки, які везуть аж з Туреччини, подешевшали на три—п'ять гривень, і тепер їх можна купити відповідно за 60—65 і 35—45 гривень за кілограм.

Комерсанти пояснюють: мовляв, запаси наших овочів під завершення сезону вичерпуються, тому й вартість підстрибнула. А імпортери городини навезли забагато, і змушені віддавати її за доступнішими цінами, щоб продукція не попсувалася.

У Головному управлінні статистики Херсонщини також підтверджують, що імпортні томати й огірки подешевшали на 9,5—9,4 відсотка.

Тоді як ходові овочі «борщового набору» дорожчають просто-таки із космічною швидкістю: капуста білокачанна за місяць зросла в ціні на 16,3 відсотка, буряк — на 15,5 відсотка, морква — на 11,1 відсотка, картопля — на 9 відсотків. Хіба що цибуля додала тільки 0,7 відсотка до роздрібної вартості. На 1,2—3,1 відсотка подорожчали риба, яловичина, борошно, свинина.

Натомість на 0,8—4,5 відсотка подешевшали гречка, рис, сметана й курятина. Трохи збавили свої фінансові «апетити» й продавці сала: місяць тому популярний український продукт віддавали за 85—130 гривень, а нині — за 80—120 гривень за кілограм.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон