Депутати районних рад Херсонщини закликають ввести державне регулювання вартості молока

Депутати Горностаївської та Каховської районних рад Херсонщини закликають Верховну Раду України ввести державне регулювання вартості молока, встановивши мінімальні закупівельні ціни на нього.

Автори звернення сподіваються, що саме у такий спосіб вдасться пригальмувати падіння цін на молоко з індивідуальних господарств, які знизилися до 4,8 гривні за літр і досягли межі збитковості.

На додачу, побоюючись заборони на продаж такого молока, яка має вступити в силу вже цього літа, селяни почали масово вирізати худобу.

Тож в органах місцевого самоврядування непокояться, що свіжого молока найближчим часом не стане навіть для малечі в школах та дитсадках.

І для них доведеться закуповувати в магазинах пакетований продукт із консервантами, який корисним для дітей назвати важко.

Що ж до вирізання худоби, то побоювання депутатів підтверджуються офіційно.

За відомостями Головного управління статистики області, лише 2017-го поголів'я ВРХ на Херсонщині зменшилося на 3 відсотки, у тому числі корів - на 2,2 відсотка.

Причому цей процес невпинно триває впродовж кількох останніх років.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон