Херсонці відчувають як ціни зростають

Ціни на пальне продовжують стабільно повзти у гору, тягнучі за собою здороження інших товарів та послуг, а можновладці продовжують розповідати, як ми класно живемо.

Починаючі з серпня минулого року ціни та пальне продовжують підніматися настільки регулярно, що іноді здається, що хтось вибудовував графік, затвердив його на найвищому рівні, і з того часу за його виконанням уважно пильнують найсуворіші наглядачі, які чітко контролюють хід його виконання.

Слідом за цінами на пальне звичайно ж продовжують зростати ціни на все інше. В першу чергу на товари народного споживання та продукти харчування. А у владі невтомно продовжують розповідати про успіхи.

Іноді здається, що чиновники, Прем'єр та Президент за вікнами своїх броньованих автомобілів, які щільно охороняють вірні служаки яким кожен рік виділяється все більше й більше грошей, взагалі не бачать і не чують як стогне український народ.

Наші партійні бонз дуже люблять говорити про голодомор минулого століття, а що зараз? Кожен з вас вправі самостійно аналізувати і робити власні висновки.

Я ж скажу, що тільки за два дні (29 – 30 січня, цього року) роздрібні ціни на бензини і дизельне паливо в окремих мережах автозаправних станцій зросли одразу від 5 копійок і до 1 гриві за літр.

Зрозуміло, що кожна комерційна мережа заробляла на власний смак і розсуд, але загальна тенденція зростанні ціни стабільно зберігається в усіх мережах.

Що тому виною? Аналітики наводять різні аргументи: відсутність необхідних об'ємів, за останні роки держава так і не спромоглася відремонтувати і запустити жоден з заводів, які є на її території, які займаються переробкою нафти на світлі нафтопродукти. За цей час, не дивлячись на всі запевнення не було збудовано жодного переробного підприємства.

Монополія на виробництво палива на тих підприємствах які працюють знаходиться у руках всього кількох олігархічних родин, які пов'язують з прізвищами тих, хто сидить у найвищих кабінетах цієї держави. Ще одна причина зростання ціни – небажання імпортерів працювати з нашою державою, яка неякісно виконує свої зобов'язання. Тут і політична складова міжнародного рівня.

Ще один вбивчий аргумент – повальна корупція. Чиновники всіх рівнів зацікавленні у зростанні ціни, адже з цього вони мають «відкати» за рахунок яких живуть утримуючись у кріслах – віддаючи на кожен вищий щабель долю від того, що мають самі. Таким чином владна вертикаль утримує себе і «годує» тих, хто на горі (і це при тому, що галузь і так їх власність).

Що стосується ціни на пальне, то сьогодні вони такі:

А-92: від 28,95 до 30,49 грн/л.

А-95: від 30,20 до 31,52 грн/л.

А-95+: від 31,20 до 32,80 грн/л.

ДП: від 27,50 до 29,50 грн/л.

За останні 5 місяців (вересень 2017 – січень 2018 років) середня вартість бензину зросла на: А-92 – 5,79 грн/л, А-95 – на 5,79 грн/л, А-95+ – на 5,85 грн/л. ДП додало – 6,30 грн/л.

Загальне здороження по всім мережам склало від 4 до 6 грн/л. Куди далі?

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон