Фінансовий рекорд від платників податків на Херсонщині

Фінансовий рекорд встановили платники податків на Херсонщині. Упродовж 2017-го вони перерахували до державного бюджету 2,6 мільярда гривень.

Це на шістсот мільйонів гривень більше, ніж торік, зауважив на підсумковій прес-конференції начальник Головного управління ДФС у Херсонській області Ігор Клим.

Зокрема, на третину збільшилися надходження від акцизного податку, на 27 відсотків — податку на прибуток юридичних осіб, на 15 відсотків зросли надходження від єдиного соціального внеску.

Хоча задля об'єктивності треба зазначити, що далеко не всі представники малого бізнесу сповідують правило входити в новий рік без старих боргів.

За даними тих-таки фіскалів, борги приватних підприємців перед скарбничкою громади у 2017 році становили 92,5 мільйона гривень. З них 49,8 мільйона — це несплачений податок на доходи фізичних осіб, який залишається в бюджетах місцевих громад.

Тож утворення такої «діри» гальмує їх розвиток так само, як і плата за землю фізичних осіб, де заборгованість сягає ще двадцяти мільйонів гривень.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон