Ціни – ростуть, гривня – падає

У останній робочий день 2017 року Національний банк встановив ще більш низький курс гривні до долара, на рівні 28,0672 грн /$.В останнє гривня коштувала так дешево (нижче 28 грн /$), у лютому 2015 року.

Що стосується прогнозів, то фахівці переконують, що відповідно до розрахунків КМУ середній курс гривні в 2018 році складе 28,1 грн/$.

Державні аналітики і банкіри очікують, що на кінець 2018-го року він не повинен перевищити 30 грн/$., тоді як незалежні фахівці упевнені, що курс буде нижчим, і психологічний бар'єр у 30 буде подолано ще у першому півріччі тоді як наприкінці року можна очікувати від 35 до 39 грн/$.

Проблеми у банківський сфері тривають, а отже Нацбанк змушений й далі відкликати Ліцензії. Наприкінці 2017 НБУ відкликав банківські та генеральні ліцензії одразу у трьох банків: ПАТ «Апекс-Банк», ПАТ «Промислово-фінансовий банк», ПАТ «Кредит Оптима Банк».

У той же час Мінфін продовжує капіталізувати «Приватбанк», якому додали ще 16 мільярдів грн., шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики в обмін на акції банку. У той же час додаткову капіталізацію отримав державний «Ощадбанк» на суму 5,75 млрд.

Цікаве рішення видав «Нацбанк»: він дозволив видавати валютні кредити іноземним покупцям українських товарів. Чого б це? Експерти такі дії регулятора пов'язують з тим, що скоріш за все у такий спосіб готують підґрунтя для продажу Української землі іноземним кампаніям, які змусять купувати валюту в Україні, на чому власники банків непогано будуть заробляти.

При цьому мова йде про те, що основними банками які будуть займатися цими вигідними питання будуть саме ті банки, які належать певному колу визначених осіб з числа перших осіб держави. Т.т. й тут будуть заробляти ті ж самі особи.

Якщо хтось й зароблятиме у наступному році, то більшість українців будуть все більше платити, у т.ч. й за «здоров'я» - Президент підписав закони про реформування системи охорони здоров'я.

Згідно з документом, зокрема, програма державних гарантій визначатиме перелік і обсяг медичних послуг і лікарських засобів, оплату яких буде гарантувати держава за рахунок коштів бюджету, а решту (більшу частину, у т.ч. і оперативні втручання) буде оплачувати сама особа.

Експерти навіть називають цифри. Виділення банального апендиксу може коштувати до 30 тис грн., що вже говорити про більш складні операції.

Побажання під новорічну ялинку: «Міцного здоров'я!», стає як ніколи актуальним!

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон