Життя «ліпшає» – курс долара гіршає…

Перший банківський день весни не додав радості нікому. Долару знову стало «погано».

Ситуація з доларом погіршується з кожним днем. Особливо відчутно це стало після початку так званої «економічної блокади», яка просто зараз відбувається на Сході України.

Попри всі активні заяви з боку України, Росії та так званих керівників «східних республік», деблокування не сталося і ситуація схоже тільки ще більше загострилася, особливо після того як проплачена та організована група «народу» спробувала провести розблокування власними силами із застосуванням палок, каміння та інших «підручних засобів».

З урахуванням того, як розгортаються події, у т.ч. і на сході України міжнародні експерти валютного ринку оцінюючи ситуацію змінили свої прогнози у бік погіршення, вони переконують, що весною долар упевнено перетне кордон у 30 грн, а влітку слід очікувати, що його вартість перевалить за 40, тоді як до кінця року, залежно від ситуації з подальшим фінансуванням з боку МВФ та інших позичальників, курс може коливатися у рамці 45 – 50 грн/дол.

1 березня офіційний курс НБУ встановив на рівні 2716,37 гривні за 100 доларів, у той час як європейською валютою торгували по ціні – 2878,53 гривні за 100 євро, а російський рубль – 4,686 гривні за 10 рублів.

Нагадаю, що стабільне падіння курсу гривні почалося ще у середині грудня минулого року. Тоді фахівці це пов'язали у першу чергу з оголошенням КМУ про націоналізацію «ПриватБанку».

В Уряді та НБУ тоді запевняли, що ситуація стабільна, що це тимчасове коливання, і все ось-ось стабілізується.

Пройшов час, але заспокоєність з боку офіціальних структур не спрацювала. Тоді як прогнози аналітиків банківської сфери, що Новий рік долар буде зустрічати перетнувши межу у 27 грн/дол. – справдилися.

Невже і з курсом у 40 фахівці не помилилися?

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон