За жовтень ціни на продукти харчування підвищились

На споживчому ринку області у жовтні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 1,7%.

Найбільше (на 10%) подорожчали овочі, а саме: цибуля ріпчаста ­– в 1,5 раза, морква – на 22,3%, картопля – на 6,9%, буряк – на 6,6%, капуста білокачанна – на 0,4%.

На 9,6–2% стали дорожчими цукор, яйця, молоко, крупи гречані, сметана, масло, сир і м'який сир (творог), кисломолочна продукція.

Крім того, на 1–0,1% зросли ціни на рибу та продукти з риби, безалкогольні напої, м'ясо птиці, фрукти, хліб.

Водночас з цим, на 3,7–0,2% подешевшали свинина, макаронні вироби, олія соняшникова, яловичина, рис, борошно пшеничне.

Вартість алкогольних напоїв, тютюнових виробів залишилась без змін.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива знизились на 9,5% за рахунок зниження на опалювальний період тарифів на природний газ (на 34,3%); при цьому вартість опалення зросла в 1,7 раза.

У сфері охорони здоров'я ціни (тарифи) зросли на 0,5% внаслідок подорожчання фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання (на 0,9%).

У транспортній сфері ціни (тарифи) знизились на 1,3%, що, насамперед, було спричинено зменшенням вартості палива та мастил (на 2,2%), а також транспортних послуг (на 0,4%).

На 5,1–1% подорожчали одяг і взуття, послуги ресторанів та готелів, предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла, послуги зв'язку, різні товари та послуги, послуги відпочинку та культури. При цьому, на 0,2% стали дешевшими послуги освіти.

ГУ статистики у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон