Заборгованість мешканців області за газ складає понад 50 млн. грн.

З початку року станом на 01 жовтня 2015 року заборгованість мешканців Херсонскої області за спожитий газ склала 51 932 413 млн. грн.

Найбільшу заборгованість мають мешканці обласного центру та міст області, так місто Херсон заборгувало за газ майже 28 млн грн, Цюрупинськ та Нова Каховка мають заборгованість понад 5 млн грн, трохи менше, від 3 до 4 млн грн - мають Каховка та Генічеськ відповідно.

Як правило, найбільша заборгованість утворюється у тих споживачів, які використовують газ для опалення. Її середня сума становить від 500 до 2000 грн, проте понад дві тисячі абонентів по області мають заборгованість більш ніж 3-5 тис грн.

Своєчасні розрахунки за газ напряму впливають на забезпечення області "блакитним паливом", оскільки газопостачальна компанія повинна своєчасно розраховуватися із власником енергоресурсу - НАК "Нафтогаз", а також утримувати та обслуговувати газорозподільні газові системи та споруди на них, що особливо важливо у моменти пікового навантаження під час опалювального сезону або різкого погіршення погодних умов.

Також одним із засобів попередження накопичення заборгованості з боку споживачів є оформлення субсидій, що особливо актуально у період опалення приватних приміщень.

Сучасне законодавство не передбачає інших засобів окрім відключення абонентів, що по суті є єдиним законодавчим засобом. ПАТ "Херсонгаз" все ж намагається уникати таких радикальних методів, спочатку письмово декілька разів попереджаючи боржників про наявність боргу та необхідність його сплатити, проте, нажаль, деякі злісні неплатники ніяк не реагують на попередження до самого моменту відключення, у підсумки сплачуючи і втрати підприємства на виїзд транспорту та роботи по відключенню/ відновленню газопостачання.

Не дивлячись на те, що підприємство працює у доволі складних економічних умовах - відключення є крайньою мірою впливу на неплатника, головне завдання у період значного збільшення споживання газу - є і залишається безаварійна та безперебійна подача газу.

Прес-секретар ПАТ "Херсонгаз"
Наталія ПЯТНИЧЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон