Вартість харчів на Херсонщині продовжує зростати

Спекуляції кримських та російських ЗМІ стосовно того, що через блокаду окупованого півострова на Херсонщині ціна продовольства впала трохи не нижче його собівартості, вкотре спростувала статистика.

За даними Головного управління статистики області, ціни на продовольство тут загалом не знизилися, а навпаки зросли, хоча й незначно – на 1,2 відсотки. Але при цьому найбільше подорожчали курячі яйця (на 13,4 відсотки), та овочі – на 7,1 відсоток. Якби їх не було куди й кому збувати, то тенденція, погодьтеся, була б зворотною.

А чиста правда в тому, що через щедре на дощі літо врожай овочів у Таврії таки зріс – у розпорядженні аграріїв виявилося, приміром, на три тисячі тонн більше картоплі, ніж торік. Та збут «другого хліба» не є проблемою: в очікуванні сезонного зростання цін картоплю забирають оптом.

А от солодкого винограду на Херсонщині через весінні приморозки зібрали 27,8 тисяч тонн – на 9,9 тисячі тонн менше, ніж торік. Тому й на нього зниження цін особливо не очікують.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон