Податкові боржники Херсонщини повернули державі понад 28 мільйонів

За січень – квітень підприємства – боржники Херсонщини повернули до бюджетів всіх рівнів 28,5 млн.грн. податкового боргу.

Для проведення процедури погашення податкового боргу платників податків направлено 738 податкових вимог; в податкову заставу описано майно боржників на суму 25,2 млн.грн; до суду направлено 95 позовів на стягнення податкового боргу фізичних осіб підприємців на суму 5,9 млн.гривень. З них 60 позовів на суму 5,0 млн.грн. задоволено на користь фіскальних органів.

Фахівці відомства активно підтримують суб'єктів господарювання, які внаслідок об'єктивних причин опинилися у скрутному економічному становищі через виникнення податкового боргу, але при цьому забезпечують розвиток власного виробництва та сумлінно виконують свої зобов'язання перед бюджетом.

Лише з початку року розстрочений податковий борг 69 підприємствам на суму 5,18 млн. гривень.

На думку начальника Головного управління ДФС у Херсонській області Віталія Лазарєва, поступово розраховуючись з бюджетом, такі платники податків мають можливість вийти з кризового становища, відновити платоспроможність, зберегти робочі місця , своєчасно виконувати свої зобов'язання перед бюджетом та уникати подальшого накопичення боргів.

Прес-служба Головного управління
ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон