Декларування 2015: херсонці отримають компенсацію до пенсії

Саме, 53 громадяна вже скористалися податковою знижкою на суму витрат платника податку на сплату страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) та пенсійних внесків, сплачених платником податку страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, банківській установі за договорами довгострокового страхування життя з початку 2015 року.

Податкова знижка - це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв'язку з придбанням товарів, робіт чи послуг у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у відповідних випадках.

До податкової знижки відносяться пожертви та благодійні внески неприбутковим організаціям; кошти, сплачені на користь навчальних закладів; витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та на оплату державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини; суми витрат на сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя та проценти, сплачені за іпотечним кредитом; витрати, пов'язані з переобладнанням транспортного засобу, а також витрати на сплату видатків на будівництво чи придбання доступного житла.

Загалом, з початку року, правом вже скористалося 372 громадянина. Загальна сума до повернення складає 457,6 тис. грн. Станом на 19.03.2015 року ПДФО вже повернуто 273 платникам на суму 369,0 тис. грн.

Як зазначив заступник начальника Головного управління ДФС у Херсонській області Микола Квасневський, фізичні особи, які мають право на податкову знижку, можуть скористатися таким правом протягом всього календарного року, наступного за звітним.

Більш детальну інформацію та консультації по заповненню Декларації можна отримати в Центрах обслуговування платників податків територіальних органів Головного управління ДФС у Херсонській області за місцем реєстрації.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон