На Херсонщині 15 платників заявили про намір досягнення податкового компромісу

Як повідомив керівник ГУ ДФС у Херсонській області Віталій Лазарєв, від платників Херсонщини надійшло 15 заявок про намір скористатися податковим компроміс на загальну суму 24,6 млн.грн.З них з ПДВ на 19,6 млн.грн. та 5 млн.грн. податку на прибуток.

За попередніми розрахунками, в результаті такої юридичної угоди, бюджет отримає 1,2 млн. гривень. З них, 700 тис.грн. цих коштів вже сплачено.

Таким чином, підприємства – учасники податкового компромісу після процедури узгодження матимуть законні підстави для уникнення фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов'язань з податків на прибуток та додану вартість за податкові періоди до 1 квітня 2014 року. Процедура досягнення податкового компромісу триває не більше ніж 70 календарних днів з дня, наступного за днем подання уточнюючого розрахунку.

Подання платником податків уточнюючого розрахунку за періоди, щодо яких не була проведена документальна перевірка, може бути підставою для проведення документальної позапланової перевірки згідно з процедурою податкового компромісу.

Документальна позапланова перевірка проводиться виключно з питань, які стосуються витрат, що враховуються при визначенні об'єкта оподаткування податком на прибуток підприємств та/або суми завищення податкового кредиту з податку на додану вартість, у межах процедури досягнення податкового компромісу.

Строк дії можливості застосування податкового компромісу встановлений Податковим Кодексом та становить 90 днів з моменту набрання чинності вказаних змін, тобто платник податків має можливість провадити процедуру податкового компромісу з 17 січня 2015р. до 17 квітня 2015р.

Нагадаємо, що Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», який Верховна Рада України ухвалила 25 грудня 2014 року, набув чинності 17 січня 2015 року.

Прес-служба Головного управління
ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон